Gazsi Zoltán

1.  Miért fontos önnek a művészet és a forprofit összekapcsolása?

 Mindig különleges helyet foglaltak el a szívemben a művészetek, különösen a zene: tíz éves korom óta rajongok a progresszív rockzenéért, később a világzenébe, jazzbe, komolyzenébe bolondultam bele.  Mostanában a saját gyermekeim által hallgatott zenék is alakítják ízlésem. A Hiperkarma énekesével, Bérczesi Robival és Palya Beával szoros barátságot is ápolok – ők rendszeresen megfordulnak az Eisberg háza táján, ha jótékonykodásról vagy közös együttműködésről van szó. Forprofit cégvezetőként, gyakran találkozom olyan projektekkel, amelyek előnyösek lehetnek a vállalat számára. Mégis a hosszú évek tapasztalatai azt mutatják, hogy csak azokkal lesz eredményes a közös munka, akikkel azonosulni tudok. Azt vallom, hogy hosszú távon ez az organikus kapcsolatépítés a siker titka. Nem szabad számolgatni, hogy mi térül meg, ha egy jó ügy mellé kell állni.

 2. Miként nyilvánul meg munkája során az ön számára lényeges szemlélet?

Ügyvezető igazgatóként nem csupán inspirálnak a művészetek, hanem szüntelenül táplálkozom, tanulok is belőlük. Például őszinteséget, érzékenységet. Nemrégiben Balázs János zongoraművésztől hallottam: nem mindegy, hogy „történik” valami, vagy „megtörténik”.  Két tehetséges zongoraművész közül az emelkedik ki, akinek a lelke is benne van a zenében. Ugyanez igaz az üzleti szférában is, csak ott kicsit nehezebb ezt tetten érni az eredményekben. Az elhivatottság nélkül az üzletben is eltorzul stabil értékrend a piaci nyomás hatására. Az általam megismert profi művészek kreativitása, egyenessége, szakmai alázata bizonyosan ott lapul üzleti döntéseim hátterében. 

3. Mire a legbüszkébb, amit eddigi munkája során elért? 

A társadalmi felelősségvállalás szerves része az Eisberg mindennapjainak, ezért kiemelt szerepet tulajdonítunk a CSR tevékenységeknek. A segítségnyújtás szeretetét még otthonról hoztam, s ezt cégvezetőként is kamatoztatom. Akárcsak a munkába, a támogatásba is rengeteg személyes energiát fektetek. Sok beszélgetés, nyílt kommunikáció, utánajárás, néha pedig a megérzés vezet a következő jó ügy felé. Örülök, ha másokat felemelhetünk és büszke lehetek rájuk. Ráadásul mindent” kamatostól” visszakapunk.

 

Eisberg Magyarország honlapja: https://www.eisberg.hu/hu/

 

Az Art is Business a forprofit és kulturális szegmensek összekapcsolásáról szóló iniciatíva, amely magazinból, zártkörű eseményekből, díjból és díjátadóból áll.