Horn Péter

1. Miért fontos önnek a művészet és a forprofit összekapcsolása?

 A világ egyik vezető, 64 országban jelen lévő egészségügyi cégcsoportjának egyik legnagyobb leányvállalataként jól tudjuk, hogy a példamutató és a további fejlődést elősegítő működés több, egymást kiegészítő dimenzióból tevődik össze: hisszük, hogy szakmai fejlődésünk és az egészségügyi ellátórendszer támogatásában betöltött szerepünk mellett, társadalmi felelősségvállalási tevékenységünk – amelynek jelentős részét kulturális és művészeti támogatások alkotják – is hozzájárul ahhoz, hogy felelős nagyvállalatként helytálljunk, és ezt a hozzáállást értékrendünkben a jövőben is megőrizzük. Ilyen irányú tevékenységünk munkáltatói arculatunk egyik meghatározó eleme, amely segít abban, hogy az egyre nehezebb munkaerő-piaci környezetben is sikeresek legyünk. Ez az arculat üzleti tevékenységünk számos területén is jelenthet előnyöket.

2. Miként nyilvánul meg munkája során az ön számára lényeges szemlélet?

 A kultúra és a művészet az emberiség nemzetközi, közös nyelve, amely akár szavak nélkül is, benyomásokkal, atmoszférákkal, színekkel és formákkal kommunikál, miközben újra és újra egyetemes értékeket fogalmaz meg és dolgoz fel különféle stílusokban és műfajokban. Mindez olyan pozitív értékrendet teremt, amelyet mi is a magunkénak érzünk, és felelősségünknek tartjuk, hogy munkatársainknak is megadjuk a lehetőséget ezek megismerésére. Elégedetten mondhatom, hogy a pozitív visszacsatolás nem marad el, hiszen a kollégák lelkesedéssel viszonyulnak CSR-programunkhoz, amelynek több elemében aktívan is részt vehetnek. Erre az egyik legjobb példa az Autistic Art Alapítvány évente megrendezésre kerülő jótékonysági aukciója, amelyet megelőzően, munkatársaink szavazhatnak az autista alkotók képeire. Így a rendszerint nagy számú beérkezett szavazat sokat segít abban, hogy eldöntsük, mely művekre licitáljunk. Emellett a támogatott művészeti rendezvényekre a szervezők által felkínált belépőjegyek, részvételi lehetőségek iránt is számos kolléga szokott érdeklődni. Magyarországon 2600-an dolgozunk az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséért, és természetesen a beteg emberek állapotának javítása jelenti legfőbb küldetésünket. Ám arra is büszkék vagyunk, hogy sokszínű CSR-tevékenységünknek köszönhetően, munkánk során – az egészségügy mellett – számos egyéb, értékes és izgalmas területhez kerülhetünk közel. 

3. Mire a legbüszkébb, amit eddigi munkája során elért? 

 Arra, hogy folyamatosan részese lehettem annak, hogy 30 év alatt az ország meghatározó egészségipari cégét építettük fel, és ezen idő alatt négyszer nyertük el az AON Legjobb Munkahely díját. Az általunk kezelt betegek elégedettségi szintje pedig rendszerint meghaladja a 95 százalékot. Büszke vagyok arra is, hogy számos hazai és nemzetközi minőségi díjat nyertünk el tevékenységünkkel, és az elmúlt 30 évben több mint 90 milliárd forintnyi beruházást valósítottunk meg országos szinten. Mindemellett évente 6 milliárddal járulunk hozzá az ország költségvetéséhez, valamint  anyacégünktől is folyamatosan pozitív visszajelzést kapunk munkánkat illetően.

 

B.Braun Magyarország honlapja: https://www.bbraun.hu/hu.html

Az Art is Business a forprofit és kulturális szegmensek összekapcsolásáról szóló iniciatíva, amely magazinból, zártkörű eseményekből, díjból és díjátadóból áll.