Liptay Gabriella

1. Miért fontos önnek a művészet és a forprofit összekapcsolása?

 A művészet, kultúra és az üzleti élet összekapcsolása ma már alapvető az üzleti világban. A felelős vállalatok és márkák e téren főképp a marketing és kommunikációs területeken találkoznak össze. A művészet beemelése az üzleti gondolkodásba megtermékenyítően hathat például a munkatársak szemléletére, hisz’ a kulturális élet szereplői többnyire élen járnak gondolatiságban, kísérletezésben és kreativitásban is, így jó eséllyel tudnak találni egy-egy olyan ötletet, amire a klasszikus marketinges nem is gondol. Előfordul, hogy a találkozás csak egyszerűen katalizál vagy mondjuk segít nézőpontot váltani. Klasszikusabb megnyilvánulást láthatunk a művészetek megjelenése kapcsán, az üzleti eseményeken. Ez sem ritka (főképp, ha van közöm az adott eseményhez ), de talán a legkomplexebb megoldások a márkák összekapcsolódásában érhetők tetten. Ez utóbbihoz a hosszú távú tervezés, pozicionálási /marketing insightok, megalapozó piackutatás és egyebek szükségesek. A kidolgozás is tágabb horizontú.     

2. Miként nyilvánul meg munkája során az ön számára lényeges szemlélet?

 A hosszú távú gondolkodásban, a szisztematikusságban és a minőségben hiszek, továbbá az átlátható, tisztességes és hatékony működést preferálom. Ilyen környezetben napi szinten van helye az új és újabb „alkalmazott” ötleteknek, az ötleteléseknek és a közös gondolkodásnak. A művészet és a széles értelemben vett kultúra ismerete, kölcsönhatása így és itt is sokat segít, megkülönböztet, érdekessé, láthatóvá, érvényessé tesz/tehet egy adott márkát kisebb-nagyobb célcsoportokban.

3. Mire a legbüszkébb, amit eddigi munkája során elért? 

Örömmel tölt el, hogy több – számomra értékes, induló – később országos ismertségű projektet és kezdeményezést segíthettem munkatársaimmal közösen és tehettem tudatos építkezéssel, a nyilvánosság erejével láthatóbbá. Ezen projektek többsége a kultúra, kreatív ipar területén született és eredményesen kapcsolódott az üzleti élethez is. Büszke vagyok továbbá arra is, hogy többnyire sokszínű, izgalmas és hatékony csapatokat alakíthattam ki vagy dolgozhattam velük együtt, és a sokféle nézőpont, az együttműködések, partnerségek célra és sikerre vezettek.  

KPMG Hungary honlapja: https://home.kpmg/hu/hu/home.html

Az Art is Business a forprofit és kulturális szegmensek összekapcsolásáról szóló iniciatíva, amely magazinból, zártkörű eseményekből, díjból és díjátadóból áll.