Perjési Péter

1. Miért fontos önnek a művészet és a forprofit összekapcsolása?

Azt gondolom, hogy a művészet előbb vagy utóbb, mélyebben vagy felszínesebben, de mindenki életében megjelenik. Igazából mindegy is, hogy virtuális vagy valóságos síkon, de része az életünknek és a társadalomra gyakorolt hatása jelentős.

Számomra, mint felelősen gondolkodó cég vezetőjének, fontos, hogy a lehetőségeinkhez mérten, visszaforgassunk az ÉLETBE, használjuk a művészetet (a mi esetünkben a színházat) és ne csak szórakoztatásra, hanem edukációra is.

Ha nagy szavakat szeretnék használni, akkor azt mondom, a mi víziónkban a rászoruló gyerekek és az oktató színház összekapcsolása hatással van a magyar társadalomra... Egyébként meg forprofit szervezetként, amelynek lehetősége van visszaforgatni, tegyük meg, hagyjunk egy kis lábnyomot.

2. Miként nyilvánul meg munkája során az ön számára lényeges szemlélet?

Az üzleti életben már-már rongyosra használt kifejezés a win-win állapot elérése, ami attól függetlenül, hogy elcsépelten hathat, a mindennapi munkánkban fontos szerepet játszik. Ahhoz, hogy sikeresek legyünk a szakmánkban, először is adnunk kell, hiszen a szolgáltatóiparban dolgozunk, ezért fontos, hogy ügyfeleink megkapják a megfelelő műszaki támogatást/megoldást. Emellett még egy kis szociális fröccsöt is szervírozunk, ami – a tapasztalataink alapján – üdítően hat. Számunkra fontosak az emberi kapcsolatok az üzletben is.  Hiszünk a gentleman agreement-ben, ami adott esetben segít rugalmasságunk fokozásában és hatékonyságunk növelésében. Egy esetleges áramszünet következtében leállt,  fontos feladatot ellátó adatközpont esetében, nem mindig van idő írásos ajánlatra. Szóbeli javaslattal gyorsabban érkezhet a megoldás... Ez a hozzáállás nap végén nem csak azt eredményezi, hogy kellemesen elfáradunk, hanem gazdaságilag pozitív hatással van csapatunkra és még lehetőségünk is nyílik visszaforgatni a társadalom számára.

Ha le szeretném egyszerűsíteni, akkor azt mondanám, hogy ezt az ideológiát, amit képviselünk, a partnereink teszik lehetővé. Mi csak egy kis híd vagyunk a két oldal között.  

3. Mire a legbüszkébb, amit eddigi munkája során elért? 

A csapatomra, akikkel együtt dolgozom. Nélkülük nem lenne lehetőségünk a mélyszegénységben élő gyerekeket a színház által tanítani, élményt adni nekik, mosolyt csalni az arcukra... Szóval, egyértelműen a csapatomra.

 

Intelligent Power Solutions Kft. honlapja: http://ipower.hu

Az Art is Business a forprofit és kulturális szegmensek összekapcsolásáról szóló iniciatíva, amely magazinból, zártkörű eseményekből, díjból és díjátadóból áll.