Rozgonyi-Kulcsár Viktória

1. Miért fontos az ön számára a művészet és a forprofit összekapcsolása?

Amióta kulturális területen dolgozom, azt vallom, hogy nem lehet állami támogatás nélkül közcélú tevékenységet folytatni. Ugyanakkor fontos feladat, hogy minden központi támogatást egészítsünk ki és sokszorozzunk meg egyéb bevételekkel.

Azt is tapasztalom a kezdetek óta, hogy az állami finanszírozás sokszor kiszámíthatatlan. Éppen ezért, egy nagyobb költségvetésű művészeti intézmény működésének stabilitásához sok lábon kell állni, és meg kell találni azokat az üzleti partnereket is, akikre hosszabb távon lehet számítani, és amelyek ezáltal segíthetik a szervezet likviditását és tervezhetőségét.

2. Miként nyilvánul meg munkája során az ön számára lényeges szemlélet?

Minőségi munkára törekszünk, így az elmúlt tíz évben kialakított színházi brandünk vonzó lehet forprofit partnerek számára is. A kölcsönös kapcsolatban és az igazi együttműködésben hiszünk, ahol mindkét fél megtalálja a számára fontos célokat és kondíciókat.

3. Mire a legbüszkébb a munkája során, amit eddig elért? 

Tavaly jubilált, azaz tíz éves lett kapcsolatunk a Mastercarddal, akikkel évről-évre keressük és találjuk meg közösen a szponzorációs együttműködés lehetőségeit. Szintén a kezdetektől mellettünk áll egy mecénás, aki azokat a tehetséggondozó projekteket és forráshiányos produkciókat segíti, amelyek másképp nem jöhetnének létre. Erre a két, hosszú távú és eredményes partnerségre vagyok a legbüszkébb, mert szerintem megszerezni könnyebb, mint megtartani.

 

Jurányi Inkubátorház honlapja: http://juranyihaz.hu

Az Art is Business a forprofit és kulturális szegmensek összekapcsolásáról szóló iniciatíva, amely magazinból, zártkörű eseményekből, díjból és díjátadóból áll.