Török József

1. Miért fontos az ön számára a művészet és a forprofit összekapcsolása?

A művészet elsősorban a mecenatúrából él, azonban számos olyan lehetőséget nem használ ki, amely ebből pénzt csinálhat: az elkészült művek lak- és irodaberendezési felhasználása, designelem alkotórésze, a különböző zenei/tánc produkciók mentális hatásai – mind olyan területek, amelyekért a megrendelő szívesen fizet. Ha a művészet számára megadjuk azt a gondolkodási keretet, hogy ne csak az alkotás öröméért dolgozzon, hanem egy konkrét céllal készüljön el egy-egy alkotás, jó eséllyel fel lehet építeni egy brand-et, alkotót, felgyorsítva ezzel a megjelenési lehetőségét a piacon.

2. Miként nyilvánul meg munkája során az ön számára lényeges szemlélet?

Nagyon hiszek a csapatmunka erejében és abban, hogy minden munkatársat érdemes folyamatosan, egyre keményebb feladatok elé állítani – megfelelő vezetői védőhálóval. Vezetőként fontos, hogy a munkatársak merjenek előremenni, kezdeményezni és ha szembe jön egy pofon, akkor a vezető is álljon oda és magyarázza el, mi miért történt – és vállalja a felelősséget.

3. Mire a legbüszkébb a munkája során, amit eddig elért? 

Létrehoztunk egy új iparágat: a termelő cégek vezetőinek megmutattuk, hogy egy tőkebefektető milyen hatással lehet a cég életére és elértük egy évtized alatt, hogy a kockázati tőke már nemcsak a világot meghódítani igyekvő informatika cégeknek elérhető, hanem minden olyan beszállító cégnek is, amelyek friss tőkét bevonva, szintet tudnak lépni a saját működésükben.

https://www.linkedin.com/in/jozseftorok/

Az Art is Business a forprofit és kulturális szegmensek összekapcsolásáról szóló iniciatíva, amely magazinból, zártkörű eseményekből, díjból és díjátadóból áll.