Veiszer Alinda

Miért tartja fontosnak ezt a konferenciát?

Mert rávilágít arra, amit én régóta vallok, hogy a kultúra érték. A kultúra nemzeti alap, olyan értelemben, hogy a nemzet identitásának legfontosabb alkotóeleme a mindenkori kortárs és klasszikus kultúra. Mert amikor meg akarom határozni, hogy mitől vagyok magyar, akkor kultúráról beszélek. Könyvek jutnak eszembe, amelyeket nem tudtam letenni, ezért keveset aludtam, színészek, akiknek sírtam a monológján, rendezők, akik kimondhatták a mondatot, amit gyerekként a tükör előtt elpróbáltam, hogy „Thank you to the Academy”. Akik miatt el tudom magyarázni bárhol a világon, hogy mi fontos nekem az életben. És azt szeretném, hogy ez a konferencia segítsen ezt megérteni olyanoknak, akiknek a támogatására nagy szükségük van ezeknek a területeknek ahhoz, hogy a legjobbat hozhassák ki magukból. 

A konferencián szereplő témák közül melyik érdekli leginkább? 

Mint szenvedélyes kultúrafogyasztó és kulturális tartalomgyártó, szeretném megérteni azoknak a gondolkodását, akiknek a támogatásában bízom. Szeretném megérteni, hogyan tudnám elmondani nekik jól, hogy miért fontos kulturális témákra pénzt fordítani még akkor is, amikor a lájkok száma nem ezt mutatja. Ehhez azonban értenem kell a működésüket – erre komoly lehetőséget biztosít a konferencia, úgy szeretnék kijönni róla a végén, hogy már tudom, miként kell fogalmazni, ha egy-egy projektre együttműködőt keresek – és ha ezt én megértem, akkor mások is, a nézők is. 

 Milyen szerepet tölt be az életében a művészet?

Állandóan jelen van. Én leginkább a kortárs művészetre vagyok fogékony, mert nagyon szeretem, hogy reagál a világra, amelyben élek. Új perspektívát vagy tudást adhat nekem, állandó forrás. Hiszek abban, hogy a kultúra nem valami távoli, sokaknak érthetetlen dolog, hanem nagyon is mindennapos, szinte hétköznapi ügy, amin keresztül beszélni tudunk egymással magunkról.


https://www.facebook.com/veiszeralinda/

Az Art is Business a forprofit és kulturális szegmensek összekapcsolásáról szóló iniciatíva, amely magazinból, zártkörű eseményekből, díjból és díjátadóból áll.